Bihor, Oradea

Str. Roman Ciorogariu, Nr. 15

+40 745 776 743

Contactați-mă telefonic

avocatmontenegro@gmail.com

Contactați-mă prin email

permisul de conducere - modalitati de contestare a retinerii

permis de conducere

Ai rămas fără permis de conducere?

Noi suntem o echipă de avocați specializați în obținerea permisului de conducere după comiterea unei infracțiuni și contravenții rutiere.
În cazurile în care permisul de conducere este reținut ca urmare a comiterii unei infracțiuni rutiere constând în vătămări corporale, conducerea sub influența alcoolului, sau conducerea fără permis de conducere, șoferului i se va deschide un dosar penal fiindu-i reținut permisul și eliberându-i-se o dovadă de circulație.
Pentru săvârșirea unei contravenții rutiere, persoana care are reținut permisul de conducere, ca măsură complementară aplicată pe lângă a sancțiunea principală a amenzii, poate conduce pe baza dovezii de circulație eliberată astfel: până la expirarea termenului prevăzut pe dovada de circulație sau în cazul celor care au contestat procesul verbal al poliției, cu certificatul de grefă obținut de la instanța poate ridica permisul de conducere.
Astfel, în situația celor care au contestat procesul verbal de contravenție în 15 zile de la comunicarea lui, nu mai pot merge cu certificatul de grefă și dovada de circulație în original la ghișeul serviciului poliției rutiere, în vederea ridicării permisului de conducere. Aceștia, pot conduce în continuare pe baza dovezii de circulație și a certificatului de grefă pe care trebuie să-l aibă asupra lor la orice control de rutină. În aceeași ordine de idei , apreciem că, contravenientul va trebui să comunice certificatul de grefă pe cale electronică , serviciului de poliție rutieră unde a fost ridicat permisul, având la dispoziție toate adresele de contact ale serviciilor rutiere pe site-ul inspectoratelor de poliție județene. Facem mențiunea că certificatul de grefă în format electronic trebuie transmis serviciului de poliție rutieră, unde a fost ridicat permisul de conducere ca urmare a constatării contravenției.
O altă situație este aceea , a celor care au predat permisele de conducere înainte de declararea stării de urgență, tot ca urmare a unei contravenții la care s-a aplicat măsura complementare a reținerii permisului de conducere. Din informațiile furnizate, în acest caz, cetățenii pot să conducă din prima zi după expirarea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce, raportat la faptul că actualizarea bazei de date se face automat , fără a fi nevoie deplasarea la ghișeu în vederea ridicării permisului. Ridicarea permisului de conducere se va face după încetarea stării de urgență, până atunci putând a conduce fără a deține permisul de conducere fizic, și nefiind sancționați de organele constatare ca urmare a neprezentării permisului de conducere.

Avocat Montenegro Cristina Elena

Avocat Montenegro Cristina Elena

Peste 14 ani experiență în domeniile: bancar, comercial și penal. Cabinetul de Avocatură Montenegro Oradea se remarcă prin colaborările de lungă durată, bazate pe încredere şi profesionalism atât cu persoane fizice cât şi cu persoane juridice.

Avocat Montenegro Cristina Elena

Avocat Montenegro Cristina Elena

Peste 14 ani experiență în domeniile: bancar, comercial și penal. Cabinetul de Avocatură Montenegro Oradea se remarcă prin colaborările de lungă durată, bazate pe încredere şi profesionalism atât cu persoane fizice cât şi cu persoane juridice.

Împărtășește acest articol

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *